wtorek, 14 marca 2017

Kolejne przepisy na naszym blogu

Ciasto kakaowe
 
Składniki:
3 jajka
szklanka mąki
szklanka mleka
szklanka cukru
3-4 łyżki kakao
3-4 łyżki cukru waniliowego
2 łyżki proszku do pieczenia
2 łyżki oleju rzepakowego
ulubione owoce
 
Przygotowanie:
1. Do dużej miski wsyp wszystkie suche składniki: cukier, mąka,cukier waniliowy, kakao itp...
2. Następnie wlej mleko, olej rzepakowy oraz wbij wszystkie jajka i pokrojone owoce.
3. Połączone wszystkie składniki zmiksuj.
4. Formę do pieczenia posmaruj olejem, a później przelej do niej masę.
5. Piecz w piekarniku około 60 minut w temperaturze 180 stopni. (Podczas pieczenia zaglądaj co 5 minut i sprawdzaj, żeby się nie spaliło)
6. Po upieczeniu poczekaj aż ostygnie.
Urządzenia elektryczne (np. blender, piekarnik) obsługuj z pomocą dorosłego
                                                                      Smacznego!
                                                                    Agata Syperek kl. 4c

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz